Tetőépítés A-Z

Mi alapján válasszak tetőcserepet? A cserép kiválasztásának folyamata:

Ahogyan a legtöbb divatirányzat, úgy a tetőtrendek is folyamatosan változnak. Míg korábban a mediterrán stílus volt az uralkodó, napjainkban a letisztultabb forma- és színvilág, valamint a szürkés árnyalatok dominálnak leginkább. Egy minden igényt kielégítő tetőcserépnek azonban – a modern stílusjegyek mellett – funkcionálisan is meg kell felelnie a vásárlói, a tervezői, valamint a kivitelezői igényeknek. Különösen a Kárpát-medence területén, ahol az elkövetkezendő években a viharok számának és erősségének a növekedése várható. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy stabil, megbízható, viharálló és egyben költséghatékony tetőrendszert építsünk. A jó tetőfedő alapanyag megválasztása kulcsfontosságú lépés a viharbiztos szerkezet létrehozása során. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. betoncserepei – súlyuknak és kialakításuknak köszönhetően – már önmagukban is biztosítják a viharállóságot.

Ha nem tudod milyen tető illik hozzád, mi segítünk megtalálni a stílusodnak leginkább megfelelő tetőcserepet. Tölts ki pár gyors és egyszerű kérdést a tetőcserép választást segítő alkalmazásunkban, hogy megtudd melyik Terrán tetőcserép illik hozzád leginkább.

Ez könnyen ment. Hogyan tovább?

Mivel egy jól megépített tetőrendszer akár egy emberöltőn át kiszolgálja az alatta élőket, ezért érdemes meghallgatni szakembereink tanácsait is a tetőcserép-választáshoz, így biztosan megfelelő védelmet tudunk kialakítani az időjárás viszontagságaival szemben.

A tetőszerkezet kialakítása előtt érdemes tehát szakértő segítséget kérni. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. szakemberei teljes körű felmérés után pontos számításokat végeznek, és meghatározzák, milyen elemeket kell alkalmazni ahhoz, hogy a tető az EUROCODE szabályainak megfelelően, a lehető legidőtállóbb és legmegbízhatóbb védelmet biztosítsa az egyre erősebb megpróbáltatásokkal szemben is.

Oké, de nekem vannak más szempontok is és azt is hallottam, hogy a tetőrendszer nem csak cserépből áll…

Egy szakszerűen kivitelezett tetőrendszer számtalan kiegészítőből áll. Ha az időtállóság a cél, nem mehetünk el a cserepek alatt megbúvó szerkezeti elemek mellett sem. A tetőfóliák nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a tető életében, hiszen másodlagos vízelvezető rétegként működnek. Ennek beépítésével a vízzáróság a szükséges szintre fokozható, megnövelve ezzel a cserép alatt elhelyezkedő építőanyagok élettartamát. A tetőfólia kiválasztásánál érdemes a gyártók által ajánlott fóliát beépíteni, valamint szakember segítségét kérni a témában.

És mi a helyzet, ha csak felújítok?

Előfordulhat, hogy a felújítási szándék esztétikai okokból vagy a trendek változása miatt merül fel, azonban sokkal gyakoribb, hogy a felújításra műszaki okok miatt kerül sor. A felújítás során felmerülő kérdéseket egy külön kiadványban gyűjtöttük össze, hogy egy helyen minden információt megtaláljanak vásárlóink, illetve hogy minden tévhitet eloszlassunk a témában.

Tetőtépítek tudástár PDF

Nem is gondoltam volna, hogy milyen összetett egy tetőrendszer…Mennyibe fog ez nekem kerülni?

Töltsd ki tetőkalkulátor alkalmazásunkat és készítsd el nagyságrendi árajánlatod.

Most már nincs más hátra, csak a megfelelő szakember kiválasztása.

Felelős gyártóként kiemelten fontos számunkra, hogy végig kövessük termékeink útját a gyártósortól egészen a beépítésig, hiszen számunkra a sikert a vásárlók igényeinek való megfelelés jelenti. Célunk, hogy folyamatosan képzett, elhivatott szakemberek dolgozzanak a termékeinkkel, akik naprakészek és a szakmájuk csúcsát képviselik.

A Terrán Tetőspecialista olyan magasan képzett, a szakmája iránt elkötelezett mesterember, akinek a szakmai felkészültsége, gondolkodása teljes mértékben összeegyeztethető a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. által képviselt minőség központú irányelvekkel. Ebből kifolyólag jött létre a Terrán és a kivitelezők között az a szoros együttműködés, amelynek gyümölcsét maradéktalanul a vásárlók arathatják le.

A két professzionális magyarországi képzőközpontunkban képzett szakemberek munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szakmailag korrekten kivitelezett tetőrendszerek épüljenek a Terrán jóvoltából. A Terrán szakmai bizottsága által akkreditált szakemberek, azért szerződtek a Terránnal, hogy továbbra is szenvedéllyel, ám az eddiginél is magasabb színvonalon tudjanak a vásárlók igényeinek megfelelni.